Támogatnád egy csodálatos természetfilm megszületését? Itt az alkalom!
Támogatnád egy csodálatos természetfilm megszületését? Itt az alkalom!

Az „Amiről a fák suttognak” című természetfilm alkotói most a leendő nézők támogatását kérik, hogy a folytatás megszülessen.

Egy páratlan erdő mesél nekünk ámulatba ejtő társadalmáról, születésről, szerelemről, barátságról, háborúról, életről és halálról az IKON Stúdió és a Filmdzsungel Stúdió közös produkciójában. Ez lesz „Az utolsó Rengeteg” című film, melynek a költségvetését a leendő nézők biztosíthatják.

Az utolsó rengetegben fajok tízezrei küzdenek a fennmaradásért, és eközben elképesztően változatos eszközökkel hatnak egymásra, segítve, vagy gátolva a másik túlélését. Megeszik, kergetik, vadásszák egymást. Szövetkeznek, táplálékot adnak, szerelmet közvetítenek, becsapják egymást, ellehetetlenítik, vagy éppen segítik a másikat. Bármely élőlény életét csak úgy érthetjük meg, ha az egész részének tekintjük, amihez alkalmazkodott és amelyre hatással van.

A szárazföldi ökoszisztéma egyre gyorsuló sebességgel pusztul. Az európai erdők szinte mindegyike magán viseli az emberi tevékenység nyomát. Európában alig 10%-nyi természetközeli terület maradt, s alig ismerjük ezt a keveset, pedig létünk múlik megőrzésén.

Két stúdió fogott össze azért, hogy Magyarország első közösségi finanszírozásból létrejövő természetfilmje megvalósuljon.

A Filmdzsungel Stúdió független, elsősorban tudományos ismeretterjesztő és természetfilmek gyártásával foglalkozó filmprodukciós cég. Fontos célkitűzése, hogy a 21. századi médiadömping idejében is legyen egy olyan hely, ahol színvonalas, tudományos magyar tartalmat találhatnak az erre “éhező” emberek. A Filmdzsungel Stúdió egyfajta rezervátum, ahol veszélyeztetett fajokat, eltűnőben lévő hagyományokat őrzünk és osztunk meg az emberekkel. Több, mint 50 film, összesen közel 3000 műsorperc készült nálunk az utóbbi években. Olyan filmek születtek a stúdió égisze alatt, mint a nagy vihart kavart „Mérgezett Föld”, a Máté Bence életét és munkásságát bemutató „A láthatatlan madárfotós”, a természetvédelmi őrök munkáját feltáró “Akcióban a természet őrzői”. Itt készült továbbá a Spektrum csatorna legnézettebb sorozata, a “Várfoglalók” és a többszörösen díjnyertes „Amiről a fák suttognak” című film is.

Az IKON Stúdió nagy múltú filmes és társadalomtudós szakemberek együttműködésével 2004-ben olyan szellemi műhelyként jött létre, amely a Duna-medencei kultúra és környezet fenntarthatóságát, megőrzését és terjesztését tekinti legfőbb feladatának. Az élő, működő emberi közösségek hagyományainak és jelenkori együttműködési mintáinak bemutatásával kívánja formálni és erősíteni a környezettudatos életszemlélet és a felelős társadalmi magatartás elfogadtatását, a művészet eszközeivel.

„Az utolsó Rengeteg” film előállításához 120–140 forgatási napra, és legalább 90 képi- és hang-utómunkára fordított napra van szüksége az alkotóknak. Ennek finanszírozásához kérik a közösség segítségét az adjukössze.hu oldalon.

search icon