„Terülj, terülj, asztalkám”- Megbízható online piacokat ajánlunk
„Terülj, terülj, asztalkám”- Megbízható online piacokat ajánlunk

Ma már néhány kattintással több helyről is lehet rendelni egészséges termékeket közvetlenül a kistermelőktől. Erre mutatunk három lehetőséget.

A Szatyorbolt bevásárlóközösség az elsők között lépett a fenntarthatóság útjára, a Blaha Lujza térhez közeli boltjukban szezonális kistermelői zöldségek és gyümölcsök, kézműves élelmiszerek, húsok, tejfélék, a zöldháztartásokban szükséges ökológiai tisztítószerek és eszközök is elérhetők. A termékeket online is meg lehet vásárolni, mindegyik alatt fel van tüntetve a gazdaság, ahonnan származik.

A Falu Food online piactere falusi őstermelőket köt össze a belvárossal. Az egyes tételek pontos leírásában a név és a település feltüntetése révén tudjuk meg a termék termelőjét, illetve a gazdaságot, ahonnan származik. A Balaton-felvidéki mandulától kezdve a háztáji húsokon át az adalék- és tartósítószer-mentes tejtermékekig rengeteg finomság található a kínálatban. A házhoz szállítás Budapestre és vidékre is lehetséges.

A Farmfutár alapítói Solymáron nyitottak egy bevásárlóközösségi pontot is, és főleg Budapest környéki termelők által előállított árukat, vegyszermentesen termelt zöldséget, gyümölcsöt, háztáji húsokat, adalékmentes tejtermékeket közvetítenek a vásárlóknak. A farmokat és a gazdákat részletesen be is mutatják az oldalukon. Budapestre és az agglomerációba szállítanak.

(Forrás: elobolygonk.hu – Kép: pexels.com)

search icon