Tudod, melyik gyümölcsből kaphatod meg a legtöbb természetes C-vitamint?
Tudod, melyik gyümölcsből kaphatod meg a legtöbb természetes C-vitamint?

A legtöbb C-vitamint tartalmazó gyümölcsök és zöldségek felsorolásakor általában ezek jutnak eszünkbe: csipkebogyó, fekete ribizli, eper, kivi, narancs, citrom, paprika, petrezselyem, brokkoli. A listát azonban nem ők vezetik, még csak nem is az ezüstérmes homoktövis, de akkor melyik növény az első?

Az acerola egy citrusféle gyümölcs, színe és alakja miatt barbadosi cseresznyének is nevezik. Dél- és Közép-Amerikában, újabban pedig Indiában is termesztik, főleg C-vitamin-tablettát, üdítőt és bőrápoló szert készítenek belőle.

100 grammja zölden szüretelve több mint 1500 mg C-vitamint is tartalmazhat, ezzel toronymagasan vezeti a listát, és szinte nincs olyan része a testünknek, amelyre ne lenne jótékony hatással. (Bár mindez csak a megfelelő mértékű bevitel esetén érvényes.)

A C-vitamin forrásaként az acerola étrendbe való beillesztése erősíti az immunrendszert. A C-vitamin antioxidáns, így javítja a fertőzésekkel szembeni védekezőképességet. Fogyasztásának további előnye, hogy fokozza a kollagéntermelést, javítja a bőr állapotát, segít megelőzni a gyomor-bélrendszeri problémákat is.

Hogy miért hasznos még ez a gyümölcs, az eredeti cikkből kiderül.

(Forrás: divany.hu Kép: pexels.com)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon