Kenyérre kenhető szeretet – a Tunki-Tunki története

Kenyérre kenhető szeretet – a Tunki-Tunki története
Kenyérre kenhető szeretet – a Tunki-Tunki története

A Tunki-tunkit kenhetjük szendvicsbe, pirítósra, ehetjük hidegen vagy melegen, lehet belőle krémleves vagy tésztára főzőszósz. A kencék megálmodóját, Wertheimer Kingát, aki saját gyógyulásáért kezdett a főzésbe, évekkel ezelőtt ugyanis endometriózissal diagnosztizálták, a kezdetekről és további terveiről kérdezte a viszont.hu online magazin.

Kinga elmesélte, hogy egészségügyi okokból komoly életmódváltást hajtott végre: száműzte életéből a szóját, a glutént, cukrot, és az állati eredetű ételeket.

„Nagyon elkeseredtem, kétségbeestem, hogy mi lesz most velem? Mit fogok enni? Főzni ugyanis addig nem szerettem. Steiner Kristóf barátom szerencsére nem hagyta, hogy búslakodjak. Azt mondta, gondoljak kihívásként erre a helyzetre és hívjam segítségül kreatív, alkotó energiáimat. Így is történt.” – meséli Kinga, aki hamarosan rájött, hogy komoly hiányt jelentenek a minőségi, mentes élelmiszertermékek piacán a szendvicskrémek, a különböző mártogatósok.

Ebből a felismerésből indult el vállalkozása, a Tunki-Tunki, amely aktív társadalmi felelősségvállalása miatt is különleges, hiszen a cégben megváltozott munkaképességű emberek is dolgoznak, méghozzá magas színvonalon.

(Forrás: viszont.hu Kép: Czabán Máté)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon