Űradatokkal írhatják újra a kontinens turizmusát a CASSINI ötletverseny résztvevői
Űradatokkal írhatják újra a kontinens turizmusát a CASSINI ötletverseny résztvevői

Újabb űriparral kapcsolatos, nemzetközi pályázatot nyert el a Design Terminal. Az innovációs ügynökség szervezi a 3. CASSINI Hackathon magyarországi fordulóját, melynek fő célja, hogy a résztvevők fenntarthatóbbá alakítsák Európa turizmusát. Mindebben európai űradatok és szolgáltatások segítik a jelentkezőket. 

Az elmúlt években olyan szakmailag inspiráló, kontinensen átívelő programokba tudtunk bekapcsolódni sikeres pályázataink révén, mint az X-Europe vagy az Európai Űrügynökség inkubációs tevékenysége.

– mondja Jónás László, az innovációs ügynökség szakmai vezetője

Az utóbbi időben tudatosan alakítottuk a Design Terminal nemzetközi terjeszkedését, melynek ezek a lépések szerves részei. Megtisztelő feladat, hogy mi szervezhetjük a 3. CASSINI Hackathon magyarországi fordulóját. Május 12-14. között a résztvevők az EU űrtechnológiáinak felhasználásával dolgozhatnak ötleteiken.” A győzteseket helyi szinten és a verseny végén is díjazzák, a legjobb megoldást hozók hathónapos mentori programban vehetnek részt, amely 100 órányi személyre szabott, szakértői mentorálást foglal magában.

Kattints a hackathon facebook-eseményéért!

A fenntartható utazás támogatása a legfőbb cél

Pusztán az elmúlt négy évben több, mint 2 milliárd turistát fogadott a kontinens a világ minden tájáról, ez pedig elsődleges bevételi forrást jelent az államok gazdaságainak. Európa mindenki számára tartogat izgalmakat: Prága középkori utcáitól Barcelona strandjain és Budapest történelmi szépségű látványosságain és vibráló mindennapjain át egészen Oslo modern látképéig. 

A 3. CASSINI Hackathon arra fókuszál, hogyan tudjuk megóvni, megőrizni a jövőnek a felejthetetlen európai úti célokat. A résztvevőket olyan ötletek kidolgozására buzdítják, amelyek támogatják a fenntartható utazást, fokozzák a megszerezhető élményeket, és népszerűsítik a természeti Európa körültekintő felfedezését. 

Az Európai Unió és űrprogramja által kezdeményezett CASSINI Hackathons and Mentoring egy hat hackathonból álló eseménysorozat. A sorozat harmadik állomása többek között a Copernicus, a Galileo és az EGNOS európai űradataihoz biztosít hozzáférést, amelyek felhasználásával három sürgető kihívás egyikére hozhatnak választ a résztvevők. 

A CASSINI Hackathonokat tíz európai országban rendezik meg. Minden ország saját szakértők közreműködésével valamint speciális programelemekkel indítja az eseményt. A magyarországi hackathonra is lehet már regisztrálni, a részvételhez nem szükséges előzetes űrtapasztalat.

Regisztrálj a hackathonra!

KIHÍVÁSOK: 

  1. Ötletelj fenntartható úti célokon! 

Hogyan lehet csökkenteni a turizmus karbonlábnyomát?  

  1. Mutass utat a kevésbé ismert városokhoz és kultúrákhoz!

Hogyan fedezzük fel a helyi úti célokat és hogyan támogathatók a helyi közösségek, vállalkozások? 

  1. Buzdítsd a turistákat a természet körültekintő felfedezésére!

Hogyan fedezhetjük fel fenntartható módon a természeti Európát? 

További információk:

A CASSINI Hackathons & Mentoring hivatalos weboldala: https://hackathons.cassini.eu 

search icon