Valentin napon is van élet az epren túl!

Valentin napon is van élet az epren túl!
Valentin napon is van élet az epren túl!

Valentin napon hajlamosak vagyunk túlzásba esni, ajándékok és menü terén. A Felelős Gasztrohősök felhívták a figyelmet, hogy bizony van élet az epren túl, és igazi romantikus fogásokat lehet összeállítani, egymáshoz passzoló szezonális alapanyagokból.

Február 14. környékén megszaporodnak a boltok import eper hirdetései, az éttermek menüi is egzotikus afrodiziákumokkal tarkítottak ebben az időszakban.

Személyes ökológiai lábnyomunk majdnem felét teszi ki az, milyen élelmiszereket fogyasztunk, ennek csökkentéséhez érdemes növényi fókuszú, helyi, szezonális alapanyagokból készült ételeket fogyasztani. Akkor sem muszáj egzotikumokhoz, messziről érkező alapanyagokhoz nyúlni, ha meglepnénk a szerettünket egy különleges vacsorával.

Szexi ízek a Greenderen

A felelős Gasztrohősök képzeletbeli zöldség-gyümölcs társkeresője, a Greender a legjobb fenntartható ételpárosításokat tárja elénk, mellyel mi főzhetünk ki szerelmes, fenntartható fogásokat.

„A Greender alapötlete egyik önkéntesünktől érkezett, ezt gondoltuk tovább, tettünk karaktereket, társkereső szövegeket az alapanyagok mellé, Kőfaragó Anna grafikusunk pedig életre keltette a Greendert és a karaktereket.” – meséli Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohősök kommunikációs igazgatója.

Valentin napig 7 párost ismerhetünk meg az alapítvány közösségi média felületein, melyekhez recept ötleteket is kapunk. De persze azokra is gondoltak, akik egy vendéglátóhelyen, de szezonális fogásokkal ünnepelnének; a Fenntartható Vendéglátóhely minősítéssel rendelkező Lujza és Korianderben, a Natura Hillben, az Almalombban, a Húshagyóknál és a Fenntartható Kávézó minősítésű Csillaghegyi Megállóban is várnak minket.

search icon