Végre kiderült, mely települések nyerték az idei Klímabarát Díjat!
Végre kiderült, mely települések nyerték az idei Klímabarát Díjat!

Kiderült a Klímabarát Települések Szövetsége által az idén hagyományteremtő szándékkal létrehozott Klímabarát Díj pályázatának eredménye. A bírálóbizottság az alább négy kategóriában hirdetett eredményt:

  1. Fővárosi kerületek
  2. Megyei jogú városok
  3. Kis- és középvárosok
  4. Községek

A szövetség szerint a jelentkezők magas minőségű, alaposan kidolgozott pályaműveket adtak be, ezért is volt szükség több kategóriában is győztest hirdetni.

A fővárosi kerületek kategóriában osztozik az első helyezésen a XIII. kerület és a XVIII. kerület (Pestszentlőrinc-Pestszentimre). A megyei jogú városok közül Szeged és Kaposvár örülhet az első díjnak. Ózd lett az első a kis- és középvárosok kategóriában, illetve „adaptációs best practice” különdíjban részesült Szarvas Város Önkormányzata. A községek kategória nyertese a Balaton parti Gyenesdiás, ebben a kategóriában „klímainnovációs”  különdíjat kapott Püspökszilágy.

Valamennyi díjazottnak két fődíjat ajánl fel a Klímabarát Települések Szövetsége: egy promóciós videót, amelynek keretében a díjazott önkormányzat klímavédelmi tevékenységei kerülnek bemutatásra, illetve 10 óra szakértői tanácsadást.  

A nyertesek kiválasztásának indoklását pedig dr Pálvölgyi Tamás, a Klímabarát Települések Szövetsége elnöke ismerteti.

search icon