100%-ban zöldáramra állt át az áruházlánc
100%-ban zöldáramra állt át az áruházlánc

A Lidl Magyarország klímavédelmi programjának keretében 2022 január 1-jétől teljes üzlethálózatában, logisztikai központjaiban és irodaházában 100%-ban megújuló erőforrásból származó áramot használ.

Ahogy a cég közleménye fogalmaz, elkötelezettek amellett, hogy környezeti hatásukat minimalizálják, ezért mind az infrastruktúra, mind az épületek és működési folyamataik felelős kialakítása során kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra.

A Lidl az energiafogyasztás csökkentését célzó intézkedéseinek eredményeképpen 2018-2020 között kb. 4 ezer háztartás éves fogyasztásának megfelelő mennyiségű energiát, 9,1 millió kWh-át takarított meg, amely által 3,1 ezer tonna CO2-kibocsátást előzött meg.

A zöld áramra való átállással, a 2019-es fogyasztási adatokat alapul véve, további több mint 44 ezer tonna CO2-kibocsátás (2019-es CO2 egyenértékkel számolva) megelőzése érhető el, ami közel 53 000 háztartás éves áramfogyasztásából származó CO2-kibocsátásnak felel meg.

Ezen felül a cég tovább bővíti a napelemmel ellátott áruházainak számát, ezáltal is csökkentve az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Vállalatunk számára alapvető szempont a klímavédelem és hogy a lehető legtöbb eszközzel, mérhető módon csökkentsük a környezetre gyakorolt hatásunkat. Ennek hatékony módja a megújuló energiaforrások használata. Túl azon, hogy 100%-ban zöldenergiát vásárlunk az áramszolgáltatótól, 2022 év végéig 28 áruházunkon fog napelem üzemelni.

–emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A diszkontlánc a zöld energiára történő átállásához olyan szolgáltatóval kötött szerződést, amely garantálja, hogy kizárólag nap-, szél- és vízerőművek által termelt és/vagy gyűjtött energiát biztosít számukra.

search icon