50 milliárd fát ültetne Szaúd-Arábia
50 milliárd fát ültetne Szaúd-Arábia

Mohamed bin Szalmán koronaherceg ambiciózus klímatervének része az is, hogy a következő évtized végére a királyság energiaszükségletének felét megújuló forrásból fedezze.

A szaúdi terv szerint a következő évtizedekben 10 milliárd fát ültetnének az országban. Ezt a Közel-Kelet szomszédos államaiban további 40 milliárd fa telepítése egészítené ki, amit az olajkitermelésből meggazdagodott királyság finanszírozna.

A tervezett 50 milliárd fával Rijád a világ legnagyobb erdősítési programját hajtaná végre, amely így kétszer akkora lenne, mint az általunk is bemutatott, Afrikában megvalósuló Nagy Zöld Fal projekt.

A királyságnak, régiónknak és a világnak arra van szüksége, hogy minél tovább és minél gyorsabban haladjunk a klímaváltozás elleni küzdelemben

– mondta a koronaherceg.

A nemrég bejelentett zöld kezdeményezés része az ország Vision 2030 nevű stratégiájának, amelynek az a fő célja, hogy mérsékelje az ország olajfüggőségét, és modernizálja a gazdaságot.

Korábban mi is beszámoltunk a terv egy másik eleméről, a The Line nevű futurisztikus város koncepciójáról, melyet sok szakértő egyszerűen csak egy sci-fi ötletnek tart.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(middleeasteye)

search icon