84 tonnával kevesebb a műanyag a SPAR logisztikai központjaiban 
84 tonnával kevesebb a műanyag a SPAR logisztikai központjaiban 

A logisztikai területen használt új csomagolóanyag segítségével évente 84 tonnával csökkenti a felhasznált műanyagok mennyiségét a SPAR Magyarország. A vállalat emellett folyamatosan növeli lebomló, komposztálható alapanyagokból és újrahasznosítható műanyagból készült termékeinek számát. 

SPAR Magyarország fenntarthatósági programjának egyik legfontosabb területe a környezet védelme. Ez a törekvés a környezettudatos vállalatirányítástól, a károsanyag-kibocsátás csökkentésén át a modern hulladékgazdálkodásig és a korszerű csomagolástechnikák alkalmazásáig terjed. Ezért több lépcsőben csökkentik a gyártás és a logisztikai műveletek során felhasznált műanyagok mennyiségét – olvasható a közleményben.

A Regnum húsüzem tálcás húsáruinak csomagolásához 2022-ben már 13,5 tonnával kevesebb műanyagot használunk fel. Most pedig a logisztika területén értünk el változást: egy vékonyabb raklapcsomagoló fólia bevezetésével a tavalyi évben 84 tonnával kevesebb műanyag került felhasználásra  

– tájékoztatott Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője. 

A SPAR Magyarország fenntarthatósági stratégiájának részeként folyamatosan bővíti a környezeti fenntarthatóságot támogató kínálatát is: egyre több forgalmazott terméke készül újrahasznosított alapanyagokból, biológiailag lebomló, illetve természetes anyagokból, köztük cukornádból, fából és papírból. Emellett nőtt az újrahasznosítható műanyag termékek – poharak, evőeszközök, tányérok, szilikonfedelek – köre is. Az év során a vállalat kivonta üzleteinek pékáru-részlegeiről a műanyag csomagolóanyagokat és nagyrészt papírból készült zacskókra váltott. 

(SPAR Magyarország

search icon