Egy berlini székhelyű startup, a Walkingboxes hajókonténerekből fenntartható foodtruck-eket épít, amihez a „tiny home” mozgalomból merít inspirációt.
A projekt eredetileg néhány hónappal a COVID-19 előtt kezdődött tavaly, a Daniel Lorch által vezett csapat a „finanszírozási és prototípus fázisban” volt, amikor az első lezárás beütött. Ez azonban nem szegte kedvüket, folytatták a fejlesztésüket és 2020 végén már készen is álltak az első bérelhető foodtrack-ek.
Világszerete nagy érdeklődés kíséri ezeket a kompakt konyhával rendelkező konténereket, hiszen a pandémia idején a szabadtéri étkezés az egyetlen házon kívüli étkezési lehetőség sok-sok városban.
A foodtruck-ek 213 színben rendelhetőek meg, kicsi, közepes és nagy méretben, illetve van lehetőség teljesen üres és berendezett konténerek rendelésére is.
Ha valaki ilyen irányú karrierváltást tervez, a cég honlapján még az üzleti terv írásában is kaphat segítséget.
A Walkingboxes célja egyébként a fenntarthatóságon túlmenően a finom ételek demokratizálása.