EgyelƑre szĂŒnetelnek a Mol munkĂĄlatai az ƐrsĂ©gben
EgyelƑre szĂŒnetelnek a Mol munkĂĄlatai az ƐrsĂ©gben

Az ƐriszentpĂ©ter mellett, Natura 2000-es terĂŒleten tervezett beruhĂĄzĂĄs egĂ©szen addig szĂŒnetelni fog, mĂ­g a cĂ©g egy lakossĂĄgi fĂłrum keretĂ©ben nem egyeztet a helyiekkel Ă©s tisztĂĄzza a felmerĂŒlƑ kĂ©rdĂ©seket.

Ahogy arrĂłl korĂĄbban beszĂĄmoltunk, az ƐrsĂ©g szĂ­vĂ©ben tervez kutat fĂșrni a Mol. Közben az is kiderĂŒlt, hogy korĂĄbbi Ă©rtesĂŒlĂ©sekkel ellentĂ©tben nem kƑolaj, hanem földgĂĄz fĂșrĂĄsĂĄt tervezi a magyar olajvĂĄllalat.

A kiemelt jelentƑsĂ©gƱ termĂ©szetmegƑrzĂ©si Ă©s kĂŒlönleges madĂĄrvĂ©delmi terĂŒleten egyelƑre csak terepszemlĂ©t vĂ©gzett a cĂ©g, a beruhĂĄzĂĄshoz kapcsolĂłdĂł egyĂ©b tevĂ©kenysĂ©gek mĂ©g nem kezdƑdtek el. A hvg.hu kĂ©rdĂ©sĂ©re a cĂ©g Ășgy vĂĄlaszolt,

A munkĂĄlatokat addig nem kezdjĂŒk el, amĂ­g lakossĂĄgi fĂłrum keretĂ©ben nem egyeztettĂŒnk a helyiekkel, Ă©s nem tisztĂĄztunk minden felmerĂŒlƑ kĂ©rdĂ©st. Ahogy a jĂĄrvĂĄnyĂŒgyi helyzet lehetƑvĂ© teszi, sort kerĂ­tĂŒnk ezekre a szemĂ©lyes talĂĄlkozĂłkra, de addig is folytatjuk a konzultĂĄciĂłt az illetĂ©kes hatĂłsĂĄgokkal Ă©s az önkormĂĄnyzattal.

Jelenleg több alternatĂ­v lehetƑsĂ©get is vizsgĂĄlnak a Mol szakemberei. A beruhĂĄzĂĄs idƑpontjĂĄt pĂ©ldĂĄul Ășgy prĂłbĂĄljĂĄk idƑzĂ­teni, hogy a madarak fĂ©szkelĂ©si Ă©s költĂ©si idƑszakĂĄt is figyelembe vegyĂ©k. Ezzel egyĂŒtt az Ă©pĂ­tkezĂ©s csupĂĄn pĂĄr hetet venne igĂ©nybe.

FRISSÍTÉS: GyƑztek a civilek: A MOL nem fog fĂșrni az ƐrsĂ©gben!

Rengeteg fontos informåció vår még råd! Nézz szét!

(hvg.hu)

search icon