Indul a Masterplast új épületenergetikai programja
Indul a Masterplast új épületenergetikai programja

A hőszigetelőanyag-gyártók közt a magyar piacon elsőként a Masterplast indítja el a Hitelesített Energia Megtakarításon (HEM) alapuló épületenergetikai programját. A Hungarocell Felújítási Program lényege, hogy a homlokzati hőszigeteléssel elért energiamegtakarításért cserébe a vásárlók 50 százalékos kedvezménnyel, azaz féláron juthatnak hozzá a felújításhoz szükséges hungarocell hőszigetelő anyaghoz.

A vállalat a programhoz kapcsolódóan hosszú távú megállapodást kötött az egyik nagy hazai EKR-kötelezettel, ami alapján a társaság 2026 végéig értékesíthet HEM-egységeket új partnerének, a program háttere tehát folyamatosan biztosított.

Egyedülálló kedvezményprogram

A Hungarocell Felújítási Programot a hazai hőszigetelőanyag-gyártók közül elsőként a Masterplast dolgozta ki, amelynek révén lehetőséget biztosít a fogyasztók számára az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) előnyeinek kihasználására.

A program lényege, hogy a hőszigeteléssel elért Hitelesített Energia Megtakarítás (HEM) értékéből a fogyasztók is részesednek, így a tudatos energiamegtakarítás már a vásárláskor jelentős anyagi megtakarítást jelent. A résztvevők ugyanis a feltételek teljesülése esetén az otthonaik homlokzati hőszigeteléséhez szükséges hungarocellt 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg, tehát gyakorlatilag a hőszigetelő anyag felét ingyen kapják.

Széles körben elérhető

A Masterplast a Hungarocell Felújítási Program kialakításakor törekedett arra, hogy minél szélesebb felhasználói kör számára elérhető legyen, valamint egyszerű adminisztrációs folyamat során lehessen intézkedni.

„Nagy sikernek tartom, hogy a hőszigetelőanyag-gyártók közül elsőként a Masterplast ajánl a lakosság számára homlokzati hőszigetelésre igénybe vehető, jelentős kedvezményt biztosító felújítási programot a magyar piacon. A Hungarocell Felújítási Programban kínált 50 százalékos kedvezmény fedezetét nyújtó HEM-ek értékesítésének háttere nagy keretösszeg mellett hosszú távon biztosított, a programunk előnyei így folyamatosan a felújítók rendelkezésére állnak” – hangsúlyozta Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A hungarocell expandált polisztirol lemez nem csak a jó ára miatt kedvelt. Számos előnyt kínál az építőknek és az építtetőknek egyaránt:

– kiváló hőszigetelő képességű,
– könnyen kezelhető és mozgatható,
– tartós,
– hosszú élettartamú,
– nehezen éghető (tűzbiztos),
– könnyen alakítható,
– egyszerűen beépíthető,
– nem káros az egészségre,
– az újrahasznosíthatósága révén környezetbarát,
– alacsony energiaigényű gyártási technológiával előállítható.

A szigeteléssel és a programmal kapcsolatban Nagy Richárd, a Masterplast nemzetközi marketing és PR-igazgatója válaszolt néhány kérdésünkre.

A hungarocellt mindenki ismeri, de valószínűleg a felhasználási volumennel nem vagyunk tisztában: mennyi hungarocell fogy Magyarországon évente?

A teljes építőipari felhasználás nagyságrendje meghaladja az egymillió köbméteres mennyiséget. A polisztirol termékek legfontosabb építőipari alkalmazási területe a homlokzati hőszigetelés, de jelentős a lépésálló változatok felhasználása födém és padló hőszigetelésként, valamint lépéshang-szigetelésként is.

Mire számítanak, hányan veszik igénybe ezt a programot?

A programunk folyamatos felfutás mellett felhasználók ezreinek nyújthat versenyképes alternatívát. Ennek hátterével kapcsolatban fontos adalék, hogy Magyarországon több millió energiakorszerűsítésre szoruló épület van. Az energetikai korszerűsítés során a homlokzati hőszigetelés a fontossági sorrend elején szerepel a nyílászárócserével és a födém-hőszigeteléssel karöltve, amelyek a termikus burok legfontosabb építőkövei. Bízunk benne, hogy a vonzó ajánlattal egy szélesebb fogyasztói kört tudunk elérni, és a vásárlók kihasználják a jelenleg elérhető kivitelezői kapacitások és a kedvező anyagárak ritka együtt állását.

Mennyire ismert a HEM? Mik a visszajelzések, mennyire bonyolult az alkalmazása?

Az EKR és a HEM rendszere ma még kevésbé ismert, de az olyan jelentős kedvezményeket biztosító programok, mint a Hungarocell Felújítási Program, biztosan hozzájárulnak majd a széleskörű elterjedésükhöz.

Az Új Otthonfelújítási Programhoz viszonyítva a Hungarocell Felújítási Program adminisztrációs folyamata lényegesen egyszerűbb és gyorsabb. A célunk az, hogy az érdeklődők legfeljebb két hét alatt le tudják bonyolítani a teljes folyamatot egyszerű és könnyen megoldható adminisztrációs pontok teljesítésével. A programban részt vevő kereskedőpartnereink és kollégáink révén pedig személyes támogatást is biztosítunk a vásárlók számára, hogy biztosítsuk a program ügyintézésének gördülékenységét.

A kedvezményprogram 2024. szeptember 9-én indul, és országosan elérhető a kereskedő-partnerhálózaton keresztül. A regisztráció és további részletek EZEN az oldalon találhatók.

Kiemelt kép: Canva

search icon