Ez az egyszerű, egészséges morzsa körtét és datolyát használ édesítésként, így akár desszertnek vagy reggelinek is fogyasztható!
Hozzávalók
1 kg érett körte hámozva, magház nélkül, feldarabolva
1 teáskanál őrölt kardamom (opcionális)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál víz
70 g finomított kókuszolaj olvasztva vagy vegán margarin
100 g őrölt mandula
100 g zabpehely
50 g dió durvára vágva
200 g datolya apróra vágva
30-50 ml víz
Elkészítése:
- Melegítsük fel a sütőt 180c-ra.
- Tegyük a feldarabolt körtét, a fűszereket és a vizet egy sütőedénybe.
- Egy nagy tálban keverjük össze az olajat, a mandulát, a zabot, a diót és a datolyát. Adjunk hozzá 30-50 ml vizet, amíg a morzsa teteje éppen csak összeáll, amikor összenyomjuk. Tegyük a körte tetejére ezt a keveréket, és simítsuk le.
- Süssük kb. 20 percig, amíg a körte át nem sül, és a teteje ropogós lesz. Azonnal tálaljuk.
Forrás (plantbasednews.org)