Az „Év madara” rajzpályázatot hirdettek
Az „Év madara” rajzpályázatot hirdettek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Év madara” rajzpályázatot hirdet az óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt korosztály részére.  

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleménye szerint, a rajzpályázat témája a barkóscinege – a 2023. év madara.

A rajzpályázat beküldési határideje: március 1. 

A rajzpályázaton alkalmazható technikák: grafit, színes ceruza, filctoll, zsírkréta, tus, tempera, vízfesték, akril vagy ezek ötvözete. Az alkotás kizárólag A4-es méretű, papíralapú lehet. Keretezett rajzokat, domborműveket és egyéb – a fenti formátumtól eltérő – műalkotásokat a szervezők nem tudnak elbírálni.  

Pályázati kategóriák: 
1. óvodás, 
2. alsó tagozatos (1-4. osztály), 
3. felső tagozatos (5-8. osztály), 
4. középiskolás (9-12. osztály), 
5. felnőtt. 

A pályázat menete: 

  • Az érvényes pályázathoz a pályamunka hátoldalán a következő adatokat kell hiánytalanul feltüntetni: pályázó neve, életkora, nevezési kategória, szülő vagy felkészítő pedagógus neve, telefonszáma, postacíme, e-mail címe. 
    A pályamű beküldése érvényesnek tekinthető, ha a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez, illetve a beküldött pályamű kiállításon, és interneten való megjelenítéséhez hozzájárult.
  • A kézzel készült eredeti alkotást postán kell megküldeni a következő címre: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1536 Budapest Pf. 283 
  • A borítékra a „Barkóscinege” jeligét kell ráírni.  

A szervezők az alkotásokat nem tudják visszaszolgáltatni, ezért a pályázat beküldésével a pályázó ezt a feltételt automatikusan elfogadja. Csak egyénileg lehet pályázni. Szakkörök, családok, óvodák és iskolák az egyénileg készített rajzokat közösen, egy borítékban is beküldhetik, de ekkor is minden pályamunka hátoldalán fel kell tüntetni a fentebb felsorolt adatokat. Pályázónként egy rajz küldhető be. 

Díjak, eredményhirdetés: 

Az eredményhirdetésre 2023. március 17-én kerül sor. 

Minden kategóriában a 3 legjobb pályamű részsül díjazásban. 

Az eredmények elsőként a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület oldalán lesznek elérhetőek, illetve a nyerteseket a pályamű hátoldalán megadott elérhetőségek valamelyikén értesítik. 

A Hegyvidéki Kulturális Szalon (1124 Budapest, Törpe u. 2.) helyet biztosít a díjazott munkákkal együtt 60 alkotás kiállítására. A díjakat 2023.03.24-én adják át, melynek keretében az érdeklődők egy előadást is meghallgathatnak az év madaráról. 

A díjakról és a pályázattal kapcsolatos további információkról a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület oldalán tájékozódhatnak.  

(Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület)  

search icon