A bitcoin hozzájárulhat a fenntartható jövőhöz?
A bitcoin hozzájárulhat a fenntartható jövőhöz?

A bitcoin-bányászat környezetre gyakorolt hatásáról a kriptovaluta-iparban parázs viták folynak. Minden egyes bitcoin-tranzakció, vásárlás vagy eladás növeli a blokklánchálózatot, amely ezért folyamatosan növekvő mennyiségű energiát igényel.

Miközben a kriptovaluta környezeti hatásáról szóló vita egyre élesebbé válik, a Square, digitális fizetéssel foglalkozó vállalat 5 millió dollárt fektet be egy napenergiával működő bitcoin-bánya építésébe a Blockstream bitcoin-technológiai céggel együttműködésben. Míg a Square pénzügyileg támogatja a projektet, addig a Blockstream infrastruktúrát és szakértelmet biztosít a megújuló energiával működő bitcoin-bányászati létesítményhez. A létesítményt a Blockstream egyik meglévő kriptobányászati telephelyén alakítják ki az Egyesült Államokban, és úgy tervezték, hogy demonstrálja, hogy a bitcoin-bányászat fenntartható lehet.

Reméljük, hogy megmutathatjuk, hogy egy megújuló bányászati létesítmény a való világban nemcsak lehetséges, hanem empirikusan is bizonyíthatjuk, hogy a Bitcoin előremozdítja a világot a fenntartható jövő felé.

áll a Blockstream vasárnap kiadott közös közleményében.

A projekt nyílt forráskódú lesz, ami azt jelenti, hogy a mögötte álló kód és folyamat nyilvánosan hozzáférhető lesz. Minden kapcsolódó gazdasági adatot szintén megosztanak majd. A partnerek elmondták, hogy reményeik szerint az erőfeszítés nyílt és átlátható jellege modellként szolgál majd más vállalkozások számára.

(Business Insider)

(fotó: pixabay – EivindPedersen)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon