Komoly lökést adhat a napenergiaszektornak a bitcoin
Komoly lökést adhat a napenergiaszektornak a bitcoin

Az elmúlt hetekben a kriptovaluták mélyrepülésben voltak, nem függetlenül attól, hogy a egyre több környezetvédelmi aggály övezi őket.

A világ legjelentősebb kriptovalutája, a bitcoin mintegy 30%-ot esett ebben a hónapban, magával rántva sok más virtuális pénz árfolyamát is. A kiváltó ok a Tesla vezetőjének, Elon Musknak a tweetje volt, ahol azt írta, a bitcoin előállításához szükséges hatalmas energiamennyiség, valamint ennek környezetterhelése nyomán többé nem fogadják el fizetőeszközként a virtuális pénzt.

Az elmúlt időszakban azonban az extravagáns cégvezető kívül is sokan fogalmazták meg környezeti aggályaikat a kriptókkal szemben.
A tegnapi Coindesk Consensus 2021 nevű kriptopénz-konferencián Cathie Wood, az Ark Investment nevű befektetési cég vezetője úgy nyilatkozott, hogy

a megújuló energiaforrásokra áttérő, környezettudatosabb bitcoin bányászat a megújuló energiaforrások széleskörű elfogadását fogja ösztönözni.

Wood szerint ez a körülmény egyre vonzóbbá teheti a napenergia-szektort a befektetők számára is. Persze ez önmagában még kevés ahhoz, hogy az országnyi kibocsátással és energiafelhasználással bíró virtuális pénzt kizöldítse.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(portfolio.hu)

search icon