A magyar autósok fele bringára ülne, ha piaci áron lenne az üzemanyag
A magyar autósok fele bringára ülne, ha piaci áron lenne az üzemanyag

Egy friss, reprezentatív felmérés szerint a kerékpár lenne az első, az autót helyettesítő közlekedési eszközök között, megelőzve a közösségi közlekedést is.

A G7 gazdasági portál a Reacty Digital piackutatóval közösen készített reprezentatív felmérése szerint az autósok az esetlegesen megemelkedő benzinár esetén nagy százalékban tennék le járműveiket. Mint írják, az adatok alapján, ha nem lenne a 480 forintos ármaximálás, akkor minden második autós egészen biztosan komolyan meggondolná, hogy lerakja az autóját.

Országos átlagban az autósok 50 százaléka mondta azt, hogy ha valamiért fel kellene hagynia az autózással, akkor (más megoldások mellett) biciklire is felülne.

–írják

A közösségi közlekedésre 43% mondana igen, és 42% választaná a gyaloglást és a helyközi buszt is, míg vonattal 27% közlekedne. Érdekesség, hogy a városi eszközmegosztó szolgáltatásokat, amilyen például a közösségi autó vagy épp a Bubi, csak 4% választaná. Utóbbiakat még Budapesten is csak minden kilencedik válaszadó használná.

search icon