A műanyagszennyezés súlyosságára hívja fel a figyelmet a Fjällräven új hátizsákja
A műanyagszennyezés súlyosságára hívja fel a figyelmet a Fjällräven új hátizsákja

A svéd gyártó harmadik alkalommal dobja piacra Kånken Art elnevezésű kollekcióját, melyet ezúttal az óceánok világnapja inspirált. A limitált szériás darabokkal az óceánok megtisztításának fontosságára szeretnék felhívni a Kånken rajongók figyelmét.

A Kånken hátizsákokat eredetileg svéd iskolásoknak tervezték, majd a Fjällräven 1978-ban mutatta be őket a nagyközönségnek. A táska hamar népszerűvé vált, amelyet praktikus és kényelmes formatervezésének, illetve stílusos, vidám külsejének köszönhet.

A letisztult, tartós és fenntartható Kånkenek nem csak milliók kedvencei, de 2017 óta a Svéd Képzőművészeti és Design Társaság döntése alapján hivatalos iparművészeti darabnak is minősülnek. Az elismerés évében debütált az első Kånken Art kollekció, amellyel a márka az egyediséget és az önkifejezés szabadságát ünnepelte.

A mostani, az óceán kék színét megidéző limitált szériát is egy svéd művész, Linn Fritz alkotta meg a kreativitás, az önkifejezés és a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

Óriási elismerés volt a termékeken viszontlátni a mintáimat. Ám még nagyobb öröm számomra, hogy ezek a Kånkenek az óceánok megóvásának fontosságára hívják fel a figyelmet. (…) Meg kell becsülnünk, amink van, mielőtt túl késő lenne.

– mondta Linn Fritz illusztrátor és animátor

Az idei Kånken Art kollekciójával a Fjällräven az óceánok megóvására irányítja a figyelmet. Az előrejelzések alapján 2050-re a Föld óceánjaiban több műanyag szemetet találunk majd, mint halat, hacsak nem történik drasztikus változás a hulladékkezelésben. Az óceánok világnapján, június 8-án bemutatott exkluzív termékekkel a márka azt üzeni, hogy az élővilág fennmaradásához nélkülözhetetlen óceánok megtisztítása a szárazföldön kezdődik.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a márka a limitált kiadású Kånken Art hátizsákokból származó bevétel egy százalékával a Fjällräven Arctic Fox Initiative programot támogatja. Az innovatív kezdeményezés olyan nonprofit projekteknek nyújt anyagi segítséget, amelyek a természet megóvását tűzték ki célul.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon