A MÚSZ elsőként csatlakozik a Sport a természetért kezdeményezéshez
A MÚSZ elsőként csatlakozik a Sport a természetért kezdeményezéshez

A Magyar Úszó Szövetség a világ vizes szövetségei – valamint a magyar sportszövetségek – közül elsőként csatlakozott a „Sports For Nature” vagyis a „Sport a Természetért” kezdeményezéshez.

A szövetség közleménye szerint a Természetvédelmi Világszövetség (ICUN), az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által életre hívott kezdeményezés célja, hogy a világ sportjában rejlő hatalmas erőt kiaknázva 2030-ra és azt követően a természet megóvása, helyreállítása és védelme érdekében konkrét lépéseket tegyen, illetve ilyen lépések megtételére ösztönözzön mindenkit.

Mindezek alapján a MÚSZ is vállalja, hogy a maga területén mindent megtesz a természet megóvása érdekében, a Sport a Természetért négy alapelvének betartásával. Ezek a természet védelme, a természet helyreállítása és megújítása, az ellátási láncok által a természetben okozott károk kockázatának csökkentése, valamint a természet megóvása érdekében pozitív cselekedetek ösztönzése a sportéletben és azon túl.

Legelső lépésként a MÚSZ irodája mellett felszerelték azt az elektromos töltőt, amelyről a MÚSZ-flotta első, tisztán elektromos meghajtású autója tölthető.

„A környezettudatos lépések a jövőben még inkább meghatározzák majd a mindennapjainkat, egyúttal bízunk benne, hogy a Sports for Nature kezdeményezés tagjaival a különböző sportágak szerelmeseit is az egyre zöldebb gondolkodásra ösztönözhetjük” – olvasható a közleményben.

(Magyar Úszó Szövetség)

search icon