A városi közlekedés egyre inkább a sokszínűségről szól
A városi közlekedés egyre inkább a sokszínűségről szól

A napokban hozta nyilvánosságra tavaszi felmérésének eredményeit a GreenGo közösségi autómegosztó. Ebből többek között kiderült, hogy a válaszadók jelentős része számára a kényelem és a gyorsaság igen fontos szempont, ezt pedig 4-6 különböző közlekedési eszköz használatával valósítják meg.

Mint a GreenGo közleményéből kiderült, a carsharing az elmúlt évek alatt biztos helyet szerzett magának a városi közlekedés eszköztárában, melyet elsősorban kiegészítő szolgáltatásként használnak a válaszadók. Sokan saját autó mellett is használják a szolgáltatást, míg a rendszeresen greengózók több mint fele jellemzően tömegközlekedik is.

A felmérésből az is kiderült, hogy a többfunkciós, sokszínű közlekedés egyre népszerűbbé válik. A válaszadók 80%-a használ egyszerre 4-6 különböző közlekedési eszközt, mint például robogót, kerékpárt, rollert, saját vagy közösségi autót, tömegközlekedést.

Amikor a további fejlesztéseinken gondolkodunk, fontos, hogy mire vágynak az itthoni greengósok, az ő visszajelzéseiket is beépítjük a terveinkbe. Így nem meglepő, hogy idén további e-Skodákkal bővült a flotta és történt zónabővítés is. De e mellett mindig ránézünk azokra a városokra és az ottani tendenciákra, amelyek már előttünk járnak sharing economy terén.

–mondta Michaletzky Bálint, GreenGo alapító

A közösségi autómegosztó szolgáltatásokról szólva kijelenthető, hogy a felhasználók választása a praktikum, az ár és a kényelmes használat mesterhármasán áll vagy bukik. Fontos, hogy a választott szolgáltató flottája elérhető, a szolgáltatás pedig megfizethető legyen és nem utolsó sorban a bérlés kényelmes, könnyen kezelhető applikáción keresztül történjen.

search icon