Az alig használt cipőket újra eladná a Nike
Az alig használt cipőket újra eladná a Nike

Az amerikai sportszergyártó cég bejelentése szerint hamarosan olyan cipőket is árulni fognak, amelyek enyhén kopottak, vagy kis gyári hibájuk van.

A cég első körben néhány egyesült államokbeli üzletében fogja kedvezményes áron kínálni azokat a cipőket, melyeket eredeti vásárlóik a 60 napos garancián belül visszaküldtek.

A kezdeményezést a fenntarthatóságra való törekvés jegyében vezették be, ahogy a néhány napja általunk is bemutatott Move To Zero kollekciót is. Erre azért is szükség van, mert a divatipart egyre több kritika éri nem fenntartható, sokszor igen környezetszennyező működése miatt.

Az akcióban férfi és női cipők is szerepelnek, köztük a cég legismertebb márkanevei is, mint az Air Max vagy a VaporMax. A Nike nyárra gyermekcipőkkel is bővítené a használt cipők kínálatát. Arról egyelőre nincs hír, hogy a kezdeményezést tervezik-e más országokra is kiterjeszteni.

A Nike 2025-ig 70%-al szeretné csökkenteni az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. Ezenkívül tízszeresére növelné azoknak a termékeiknek a mennyiségét, amelyeket felújítanak, újrahasznosítanak vagy elajándékoznak.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(CNN)

search icon