Az Ecosia 1 milliárd fát ültet Afrikában
Az Ecosia 1 milliárd fát ültet Afrikában

A környezettudatos internetezők előtt eddig sem volt ismeretlen az Ecosia neve, cég pedig most azt vállalta, hogy 1 milliárd fát ültet az afrikai Zöld Nagy Fal projekt keretében.

Az Ecosia egy a Google-höz hasonló keresőplatform, mely azonban a fenntarthatóság szellemében jött létre, és a hirdetésekből befolyó bevételeit fák ültetésére, technológiáját pedig az erdők egészségi állapotának feltérképezésére használja.

Az új, ambiciózus vállalásukkal pedig a történelem eddigi legnagyobb faültetési programját támogatják. A Zöld Nagy Fal projekt 20 afrikai országon és 7700 kilométeren keresztül húzódóan hozna létre erdősávot a kontinens nyugati és keleti vége között a Szahara déli vidékén. A program legfőbb célja, hogy megállítsa a sivatag terjedését.

Az Ecosia egyébként kisebb volumenben, de 2014 óta vesz részt a programban, azonban nem ők az egyetlen támogatói a nagyszabású elképzelésnek. A hónap elején Emmanuel Macron francia elnök jelentett be, hogy egy nemzetközi összefogás keretében több adományozó ország és szervezet négy év alatt összesen 14 milliárd dollárral támogatja a terveket.

Erre szükség is van, hiszen a 2020 szeptemberi adatok szerint a Fal tervezett területének csupán 4%-át sikerült erdősíteni. A projekt megvalósulása azért is rendkívül fontos, mert a régió a világ egyik legsérülékenyebb területe, a klímaváltozás pusztító hatásait pedig egyre nehezebben vészelik át az itt élők.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(Independent)

search icon