Az újrahasznosítás és a körkörös gazdaság rocksztárja
Az újrahasznosítás és a körkörös gazdaság rocksztárja

Tom Szakyval kanadai-magyar üzletemberrel, a TerraCycle alapítójával közölt hosszabb interjút a szeretlekmagyarorszag.hu.

A magyar származású üzletember meggyőződése, hogy meg lehet szabadítani a világot a ma már szinte minden képzeletet felülmúló szemétmennyiségtől, mégpedig az újrahasznosítás, és a hulladékcsökkentés útját követve.

Az interjú a kezdetektől végigköveti pályáját, amelyen az első lépés az volt, hogy gilisztakomposztot árult használt szódás-palackokban egyetemista társaival. A garázsprojektből mára a világ legnagyobb reciklálással foglalkozó vállalata lett.

Újdonságnak számító megoldásaik lehetővé teszik, hogy olyan hulladékfajtákat is újrahasznosítsanak, melyeket korábban nem tartottak erre alkalmasnak.

Vásárolj kevesebbet, mint amennyit megvehetnél, az egyszer használatos eszközök helyett vegyél újrafelhasználhatókat, és tervezd meg azoknak a termékeknek a fenntartható végét (komposztálással vagy reciklálással), amelyeket nem tudsz megsemmisíteni vagy újrafelhasználni.

Tom Szaky

Legújabb projektjük a LOOP, mely egy körkörös csomagolási szolgáltatás. A termékeket többször használható csomagolásban vásárolhatjuk meg, melyeket kiürülésük után a cég elszállít, majd tisztítás után újra felhasznál, így lényegében megakadályozva a hulladék keletkezését.

A LOOP és a McDonalds, illetve a Burger King partnerségéről itt és itt írtunk, a TerryCycle és egy pelenkagyártó cég sokat ígérő együttműködéséről pedig itt számoltunk be.

A Tom Szakyval készült interjú a szeretlekmagyarorszag.hu-n olvasható teljes terjedelmében.

search icon