Bár a ballagás elmarad idén, nem maradnak emlék nélkül a diákévek

Bár a ballagás elmarad idén, nem maradnak emlék nélkül a diákévek
Bár a ballagás elmarad idén, nem maradnak emlék nélkül a diákévek

Most hétvégén 74 ezer középiskolásnak marad el a ballagása. A 10 millió Fa Alapítvány ezért elhatározta, hogy faültetéssel állít emléket a diákéveknek.

A járványhelyzet sajnos idén sem teszi lehetővé, hogy a végzősök életében mérföldkőnek számító esemény megrendezésre kerüljön. A 10 millió Fa Alapítvány ezért elhatározta, hogy a saját eszközével, több ezer gyümölcsfa elültetésével zárja le az érettségizők diákéveit.

A középiskolai ballagókat szimbolizáló őshonos, magyar gyümölcsfa csemeték szerte az országban eresztenek gyökeret, hoznak majd gyümölcsöt, együtt fejlődnek és érnek a 2021-es évfolyammal.

A „Csokor helyett gyümölcsfát” nevű akció volumene azonban akkora, hogy annak megvalósításához az alapítványnak a lakosság segítségére is szüksége lesz. A fákat elsősorban magánkertekben szeretnék elültetni az alapítvány önkéntesei, persze ahol erre lehetőség van, ott közterületeken is helyeznének el fákat.

A kezdeményezésről az alábbi videóban lehet további információkhoz jutni, illetve az alapítvány közösségi médiás felületén és weboldalán.

Csokor helyett gyümölcsfát 2021 ballagóinak!

"Ne hagyjuk elveszni 74000 diák ballagását! Ültessünk nekik élő emléket! Szállj be te is egy gyümölcsfával! #csokorhelyettgyümölcsfát #erettsegi2021🌳🍎👉 https://10milliofa.hu/kampany/"

Posted by 10 millió Fa on Friday, April 30, 2021

A kezdeményezés azért is különleges, mert szimbolikus volta mellett egyben a biodiverzitást is erősíti, ugyanis az elültetésre kerülő csemeték a Tündérkert nevű, őshonos magyar gyümölcsfa fajtákat mentő kertből származnak. Ennek megfelelően az egyes fák ültetési helye is dokumentálva lesz, a nyár folyamán egy gyümölcsfa térképet hoznak létre.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon