Bill Gates szintetikus marhahús fogyasztására buzdítja a burgerezőket
Bill Gates szintetikus marhahús fogyasztására buzdítja a burgerezőket

A gazdasági mágnás Bill Gates arra ösztönzi az élelmiszerláncokat, hogy a klímaválság elleni küzdelem érdekében kínáljanak szintetikus marhahúst. A milliárdosból lett filantróp a közelmúltban egy Reddit-kérdésre, mi szerint mi a kedvenc hamburgere, adott válaszában tette ezt a megjegyzést.

Gates, aki egyébként befektetett a Beyond Meat növényi alapú márkába, a szintetikus marhahúst az egész kérdezz-felelek során az éghajlatváltozás elleni megoldásként népszerűsítette. Arra a kérdésre, hogy a sejtkultúrás hús valaha is széles körben elterjed-e és felváltja-e az állattenyésztést, az alábbi választ adta:

Ha a szintetikus hús előállításának költségei csökkennek, akkor még az éghajlat vagy az állatjólét figyelembevétele nélkül is versenyképes lehet. Kétféle megközelítés létezik: az egyik a hús laboratóriumi (sejtes) termesztése. A másik a hús előállításához növényi anyagokat használnak. Jelenleg a Beyond és az Impossible által alkalmazott növényi megközelítés olcsóbb.

Az interjúban egyébként arra biztatta az olvasókat, hogy ha még nem tették, nézzék meg a 2010-es klímaválságról szóló TED előadását ahelyett, hogy az összeesküvés elméleteknek hinnének vele kapcsolatban.

(Plant Bases News)

(fotó: Wikimedia)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon