Csúcson az olajár, kevesebben ülnek autóba
Csúcson az olajár, kevesebben ülnek autóba

Keddre az olajárak hét éve nem látott magasságba emelkedtek, mert a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) és szövetségesei nem hajlandók növelni a termelés volumenét.

Az emelkedésnek már itthon is érezhetők a hatásai, néhol az 500 forintot is meghaladja egy liter üzemanyag ára. Egy friss felmérés szerint ez itthon azt eredményezi, hogy kevesebben ülnek autóba, jobban meggondolják, mikor használjanak autót.

A magas olajár még a világjárvány kitörésére vezethető vissza. Ekkor az OPEC országai a termelés egy részét felfüggesztették. Mostanra viszont újra fellendült a kereslet, ezt pedig a kitermelés bővülése csak lassan követi.

A kérdéssel számtalan oldalról lehetne foglalkozni, azonban számunkra talán az a legfontosabb, hogy egy friss felmérés szerint a magas üzemanyagárak az utazási tudatosság emelkedését hozhatják. A Pulzus Kutató eredményei szerint a magyarok többségének a 450-500 forintos árszint túl sok.

A válaszolók kétharmada számára a mostani üzemanyagár az, amelyet még lemondások nélkül ki tudnak fizetni, ám ez az ár már arra készteti őket, hogy érdemben csökkentsék az autóhasználatot.

search icon