Egy hónapra teljesen vegánná vált egy ikonikus londoni Burger King étterem
Egy hónapra teljesen vegánná vált egy ikonikus londoni Burger King étterem

Az idehaza is népszerű étteremlánc egy hónapon keresztül 100 százalékosan vegán menüvel várja vendégeit. Az angol főváros egyik ikonikus helyszínén, a Leicester Square-n található üzletükben kerül 15 új vegán fogás a már meglévők mellé.

A teljes egészében húsmentes menüket március 14-én kezdték meg árusítani és a tervek szerint április 10-ig tart majd a rendkívüli akció, amelynek az a célja, hogy a londoniak saját maguk tapasztalhassák meg egy teljesen vegán gyorsétterem kínálatát.

A vegán hamburgereket, sajtburgereket, hagymakarikákat és tejmentes fagylaltokat felvonultató étlappal a Burger King gyakorlatilag egy általános trend részese lett, a népszerű gyorséttermek ugyanis egyre gyakrabban gondolják újra – immáron növényi alapokon – addig megszokott kínálatukat.

Ez a kísérlet mégis újszerű, hiszen a nagy nemzetközi gyorséttermi láncok közül a Burger King kockáztatja meg először, hogy egyetlen helyszínen ugyan, de teljes mértékben vegánná válik.

„Ez egy óriási lépés az állatok és a környezet védelmében – üdvözölte az Egyesült Királyság első, teljesen vegán Burger King éttermét Dawn Carr, a PETA (ismert nemzetközi állatvédő szervezet) egyik igazgatója. – Bolygónknak óriási váltásra van szüksége az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, s ebben a hús elhagyásának központi szerepe van.” – jelentette ki.

(Forrás: prove.hu Kép: pexels.com)

search icon