Egyelőre szünetelnek a Mol munkálatai az Őrségben
Egyelőre szünetelnek a Mol munkálatai az Őrségben

Az Őriszentpéter mellett, Natura 2000-es területen tervezett beruházás egészen addig szünetelni fog, míg a cég egy lakossági fórum keretében nem egyeztet a helyiekkel és tisztázza a felmerülő kérdéseket.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Őrség szívében tervez kutat fúrni a Mol. Közben az is kiderült, hogy korábbi értesülésekkel ellentétben nem kőolaj, hanem földgáz fúrását tervezi a magyar olajvállalat.

A kiemelt jelentőségű természetmegőrzési és különleges madárvédelmi területen egyelőre csak terepszemlét végzett a cég, a beruházáshoz kapcsolódó egyéb tevékenységek még nem kezdődtek el. A hvg.hu kérdésére a cég úgy válaszolt,

A munkálatokat addig nem kezdjük el, amíg lakossági fórum keretében nem egyeztettünk a helyiekkel, és nem tisztáztunk minden felmerülő kérdést. Ahogy a járványügyi helyzet lehetővé teszi, sort kerítünk ezekre a személyes találkozókra, de addig is folytatjuk a konzultációt az illetékes hatóságokkal és az önkormányzattal.

Jelenleg több alternatív lehetőséget is vizsgálnak a Mol szakemberei. A beruházás időpontját például úgy próbálják időzíteni, hogy a madarak fészkelési és költési időszakát is figyelembe vegyék. Ezzel együtt az építkezés csupán pár hetet venne igénybe.

FRISSÍTÉS: Győztek a civilek: A MOL nem fog fúrni az Őrségben!

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(hvg.hu)

search icon