Egyszerű életmód tippek, amelyekkel csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat
Egyszerű életmód tippek, amelyekkel csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat

A minimalista életmódot választó emberek könnyedén elengedik azokat a dolgokat, amelyek már nem fontosak, és igyekeznek mindig csak annyit vásárolni, amennyire valóban szükségük van. Egy olyan társadalomban, amely a sikert és a boldogságot a sok holmival teszi egyenlővé, a minimalizmus nagyon progresszív gondolatnak tűnhet. Pedig nem az.

Ha tovább olvasunk, megtudhatjuk, hogy a minimalizmus milyen előnyökkel jár a bolygó számára, valamint egyszerű tippeket kapunk, amelyekkel olyan apró változtatásokat iktathatunk be a mindennapokba, amelyeknek a hatása nem is kicsi. Ne gondoljuk, hogy a minimalista életmódhoz meg kell szabadulnunk minden holminktól, ehelyett már az alábbi egyszerű tippek betartásával csökkenthetjük a környezetre gyakorolt hatásunkat.

Vásároljunk kevesebbet!

Aki minimalista gondolkodásmóddal rendelkezik, kevesebbet akar, és csak azt veszi meg, amire tényleg szüksége van. Következésképpen, amikor úgy döntünk, hogy kevesebb dolgot veszünk, nemcsak pénzt takarítunk meg, hanem segítünk csökkenteni a felesleges hulladékot is.

Tegyük rendezettebbé az életünket!

Mondjunk le a háztartásban és a magánéletünkben lévő felesleges dolgokról, amelyek nem tesznek bennünket eredendően boldoggá.  Szabaduljunk meg mindattól, amire nincs már szükségünk, és adományozzuk a tárgyakat azoknak, akiknek igen. Azzal, hogy visszaforgatjuk a gazdaságba és újrahasznosítjuk régi tárgyainkat, elindulunk a hulladékmentes életmód fenntartása felé vezető úton.

Ráadásul az egészségünk és boldogságunk szempontjából céltalan dolgok megszüntetése segíthet összességében csökkenteni a stresszt az életünkben.

Ruházzunk be újrahasznosítható darabokba!

Ahogy kezdjük kiiktatni a felesleges tárgyakat az életünkből, álljunk neki olyan termékekbe befektetni, amelyek újrafelhasználhatók. Például ne vásároljunk többé egyszer használatos műanyag vizespalackokat, hanem válasszuk inkább az újrahasznosítható üvegpalackokat helyette. Ha kávézóba megyünk, mindig vigyük a saját, újrahasználható termoszunkat.  Ezekkel az egyszerű trükkökkel könnyedén csökkenthetjük az életünkben lévő rendetlenséget – ráadásul mindegyikkel pozitív hatást gyakorolunk a bolygóra.

A minimalizmusról még részletesebb információk ebben a cikkben olvashatóak.

Forrás (greenmatters)

search icon