Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója
Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén indul a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 szupermarketben gyűjti a felajánlásokat.

A „Nagy tavaszi élelmiszergyűjtésre” az adományokat az Élelmiszerbank zöld mellényt viselő önkénteseinél lehet leadni a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon, péntek délutántól szombat estig – áll az egyesület sajtóközleményében.

A szervezet arra kéri a vevőket, hogy vásárlásaik alkalmával a nélkülözők számára is tegyenek egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarukba. A rászorulók részére leginkább a rizs, a hús- vagy készételkonzervek, a szószok-mártások, a keksz, a csokoládé, a tészta, a tartós tej, az édesség és a további hűtést nem igénylő termékek jelentik a legnagyobb segítséget. Az adományok a gyűjtést követő hetekben az egyes áruházak környékén működő karitatív szervezetek közreműködésével kerülnek majd a rászorulókhoz.

Az Élelmiszerbank nevéhez fűződnek többek között az ország legnagyobb karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő kampányai: a legutóbbi adventi időszakban 70 ezer ember számára állítottak össze 5 kilós adománycsomagokat egy hétvégi megmozdulás eredményeként.

Felidézték, hogy 2023 óta májusban is tart élelmiszergyűjtést az egyesület. Akkor az adománygyűjtő akcióban 95 ezer kilogramm élelmiszer gyűlt össze, amely az ünnepi időszakot is felülmúlta.

Az akcióban részt vevő áruházak listáját a Magyar Élelmiszerbank Egyesület weboldalán lehet megtekinteni.

Kizárólag a tudatos fogyasztás számít fenntarthatónak! A fenntarthatósággal és azzal, hogy mi mit tehetünk bolygónk védelméért, kiemelten foglalkozott a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expó is.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: Canva

search icon