Elindul végre a Coca-Cola a helyes úton?
Elindul végre a Coca-Cola a helyes úton?

100%-ban papír palackot fejleszt egy dán startup, mely alkalmas lehet arra, hogy a világ legnagyobb szennyezőjét fenntarthatóbbá tegye, és megoldja az egyik legnagyobb környezeti kihívást.

A Paboco azon dolgozik, hogy a világon elsőként, teljesen bioalapú és újrahasznosítható papírpalacok hozzon létre. Ha ez sikerül neki, akkor számos fogyasztói termék műanyag csomagolását válthatják ki.

A jelenlegi prototípusuk, egyelőre még a papír váz alatt egy vékony műanyagréteget is tartalmaz. A cél az lenne, hogy ezt is mellőzni tudják.

Érdemes azonban fenntartásokkal kezelni a hírt, mert nem teljesen egyértelmű a cég álláspontja, ahogy arról korábban írtunk is.

Azért is lenne jó irány a teljesen lebomló csomagolások felé fordulni, mert, még az újrahasznosíthatóság sem feltétlenül jelenti azt, hogy az adott hulladék a gyűjtőben, illetve valóban reciklikálva végzi.
A Greenpeace 2018-as felméréséből az derült ki, hogy a Coca-Cola a világ legnagyobb műanyagszennyező vállalata. A vizsgálat során, például a Tiszából kihalászott 423 palackból, 96 darab volt a cég terméke.

Forrás: trademagazin

search icon