Nagy sikerrel zárult az első Állatvédelmi Ösztöndíjprogram
Nagy sikerrel zárult az első Állatvédelmi Ösztöndíjprogram

Az első ízben meghirdetett jogi szakokleveles állatvédelmi szakemberképzés ösztöndíjas helyeire több mint nyolcszoros volt a túljelentkezés.

Megszületett a döntés az ösztöndíjasok személyéről a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Állatvédelmi Ösztöndíjprogramjának I. ütemében, amely keretében az Alapítvány vállalta, hogy összesen tíz diplomás szakember állatvédelmi továbbképzését finanszírozza teljes egészében. Az országban egyedülálló képzések a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán valósulnak meg hibrid (jelenléti és online) formában, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának szakmai együttműködésével.

A pályázatra 2023. augusztus 1. és 31. között lehetett jelentkezni, a pályaműveket az Alapítvány által összeállított szakmai zsűri (két oktató a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karáról, két oktató az Állatorvostudományi Egyetemről) pontozta a következő, előre meghirdetett szempontok alapján: elhivatottság, magyarországi civil állatvédelemben való aktív részvétel, állatvédelmi témában végzett kutatási tevékenység, illetve nyelvvizsgával igazolt nyelvtudás.

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Állatvédelmi Ösztöndíjprogramja I. ütemének ösztöndíjas hallgatói a 2023/2024-es tanévben a következők (a kapott pontszám sorrendjében).

  1. A másodízben induló állatvédelmi szakjogászképzés ösztöndíjas hallgatói:
  • Dr. Bányai Krisztina
  • Dr. D. Horváth Vanessza
  • Dr. Gócza Ágnes
  • Dr. Szalai-Szmodics Henriett
  • Dr. Kállai Erika
  1. Az első ízben induló jogi szakokleveles állatvédelmi szakemberképzés ösztöndíjas hallgatói:

– Bardóczky Veronika

– Jánosi Eszter

– Szvaratkó Mónika

– Vékony Blanka

– Kiss Anett

Fotó: Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány

Az Ösztöndíjprogram célja az állatvédelmi szakirányú végzettséggel egyelőre nem rendelkező, de a civil állatvédelemben résztvevő vagy részt venni kívánó diplomások állatvédelmi szakmai fejlődésének támogatása, amelynek eredménye állatvédelmi és hatályos, részletes jogi ismeretekkel rendelkező szakemberek állatvédelemben való részvétele a szakmai színvonal emelkedésének elősegítése, a civil állatvédelem hatékonyságának, társadalmi presztízsének és professzionalizmusának növelése, végső soron az állatjóllét erősítése és az állattartási kultúra fejlesztése céljából.

A jelentkezők vállalták azt is, hogy a megszerzendő tudást legalább 5 évig a magyarországi civil állatvédelem támogatására fordítják.

A képzéssel kapcsolatos további részletek a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány weboldalán érhetők el.

(Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány)

search icon