Ezért vált a Z-generáció húsmentes életmódra
Ezért vált a Z-generáció húsmentes életmódra

A Z generáció képsviselői jobban érdeklődnek a növényi alapú élelmiszerek iránt, mint a többi generáció tagjai. Egy friss felmérés szerint az 1997 és 2012 között születettek mintegy 70 százaléka a következő öt évben vegán étrendre tervez áttérni, de az okok nem feltétlenül a klímával kapcsolatos aggodalmaikra vezethetők vissza.

A Medical Inspiration Daily For Stronger Society (MIDSS) nevű szervezet több mint 3000 vegán és nem vegán embert kérdezett meg az év elején, hogy felmérje a vegán étrend iránti érdeklődésüket, elkötelezettségüket és motivációikat. A tanulmány szerint a vegán étrend elősegítheti a jobb szívegészséget és az egészséges testsúlyszabályozást, valamint csökkentheti a krónikus betegségek kockázatát. A felmérésben résztvevők több mint 51 százaléka mondta, hogy a vegán étrendet annak egészségügyi előnyei miatt választotta.

Az elsőszámú motiváció az, hogy a növényi alapú ételek fogyasztása segít megelőzni az elhízást és a kapcsolódó krónikus betegségeket

– írja cikkében Jill Ettinger a greenqueen.com-on.

Annak ellenére, hogy a Z-generáció érdeklődik az éghajlatvédelmi intézkedések iránt, a felmérésben részt vevők mindössze 17 százaléka mondta, hogy a környezeti előnyök miatt szeretné követni, vagy követi most is ezt az étrendet. A nem-vegánok közel fele azt mondta, hogy kételkedik az étrend pozitív környezeti hatásában. A felmérés válaszadóinak mindössze 17 százaléka mondta, hogy etikai okokból döntött a vegánság mellett.

A felmérésből az is kiderült, hogy a vegánok hatvan százaléka felvilágosít másokat, remélve, hogy többen követik majd a húsmentes életmódot. Emellett a vegánok mintegy 51 százaléka azt állította, hogy az egészségügyi előnyök megértése a legnagyobb motiváció abban, hogy növényi alapú étrendbe kezdjenek.

(Forrás: greenqueen.com)

search icon