Fenntartható ruhakölcsönző kismamáknak és babáknak
Fenntartható ruhakölcsönző kismamáknak és babáknak

A Corvinus Egyetemen gazdálkodás menedzsment szakon végzett Tóth Sára Hollandiában új startupot indított, amely tudatos és fenntartható öltözködéssel segít csökkenteni ökológiai lábnyomunkat.

A Palánta egy online ruhakölcsönző, ahol a kismamák és a kisgyerekes anyukák találhatnak maguknak és a babájuknak fenntartható darabokat. A kölcsönözhető koncepcióval mindenki jól jár: a márkák az alacsonyabb ár és a Palanta marketingje miatt szélesebb körhöz jutnak el, a vásárlóknak pedig lehetőségük van kísérletezni és olcsóbban hozzájutni a ruhákhoz.

Most nyolc partnerrel van megállapodásuk, az üzeleti modellel kapcsolatban Tóth Sára elmondta, hogy

Az a cél, hogy ezeket a márkákat folyamatosan tudjam támogatni. Airbnb-szerűen működnénk, a bérlések után a márka mindig jutalékot kap.

A Palanta a kisebb ökolábnyom miatt egyelőre csak Hollandiában érhető el, de később több nemzetközi hub-ot terveznek. A szállítás egyik fele biciklin történik, a másik felét egy e-autós futárcég végzi. A csomagolás komposztálható kukoricából készül, a mosást pedig egy organikus mosószereket használó hágai mosodában történik.

(Forbes)

search icon