Fenntarthatóságra érzékeny művészeket várnak a Káli-medencébe
Fenntarthatóságra érzékeny művészeket várnak a Káli-medencébe

A 2022-es szezonban is különleges lehetőséget kínál a művészek számára a HybridCycle. Különböző művészeti ágakban tevékenykedő, de fenntarthatóságra nyitott művészek jelentkezését várják a Káli-medencében megrendezésre kerülő rezidencia program.

A Balaton és a Balaton-felvidék semmihez sem fogható esztétikumát tekintve már számos képzőművészt, írót és költőt megihletett, ám részleteiben szemlélve az alkotók olyan aspektusokból mutathatják meg a helyszínt, amelyek egészen újszerű látásmódokat tükröznek.

A „Tiszta Balaton, tiszta művészet” fenntarthatósági programsorozatnak ebben az évben is fontos része a tavaly bedütált Artist of Residence. Az alkotói rezidenciaprogramban a festői szépségű Káli-medencében található alkotóházba várják 3-3 hetes időtartamra a környezetvédelem iránt elhivatott művészeket.

Sivák Zsófia fotográfus, a tavalyi Artist of Residence program egyik résztvevője

A cél az, hogy megismerjék a tájat, meghallják a fenntarthatóság és a környék legfontosabb üzeneteit, illetve a művészet sokszínű eszköztárával adjanak hangot a Balatonnak.

 A 2022-es pályázatra, a BalaTones — Impressions of nature hívószóra olyan művészek jelentkezését várják, akik egyedi koncepciójukkal reflektálnak a téma, vagyis a fenntarthatóság üzeneteire. A programnál a környezetből merített inspiráció kerül fókuszba, legyen az akár egy jellegzetes tájegység, lokális környezeti kérdés, szociológiai, társadalmi mintázat, helyi természetes vagy mesterséges érték.

A pályázatra diplomás képző- és iparművészek, aktív hallgatók, művészeti egyetemek oktatói, alumni tagjai, valamint tehetséges self-made művészek jelentkezhetnek.

További részletek és jelentkezés: ITT.

search icon