Hamarosan algából készült flip-flopot hordhatunk
Hamarosan algából készült flip-flopot hordhatunk

A tengerben felhalmozódott hulladék jelentős hányadát teszik ki a műanyag flip-flop papucsok, melyek több száz év alatt bomlanának csak le. A San Diego Egyetem kutatói erre a problémára reagálva főképpen algákból valamint más növényekből készítenek 100%-ban biológiailag lebomló flip-flopokat, ami így csökkentheti a műanyagszennyezést.

A papucsok egyelőre még nincsenek kereskedelmi forgalomban, de a Stephen Mayfield és kutatótársai által alapított start up, az Algenesis Materials arra törekszik, hogy ez hamarosan megváltozzon.

Az algák kutatásába már eddig is dollármilliárdokat költöttek a befektetők, nagyon úgy tűnik, hogy a tengeri növény a környezettudatos ruházat alapanyaga lesz a jövőben. Több előnye is van a többi növénnyel szemben, például könnyű termeszteni akár gyári körülmények között, sőt Mayfield szerint a leghatékonyabb fotoszintetizáló élőlények.

Business Insider kisfilmje bemutatja a flip-flopok gyártási folyamatát és a növényi alapanyagok használatán alapuló technológiát. Érdemes megnézni, hogy lesz az algákból lábbeli!

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon