Használtruha-újrahasznosítás újratöltve
Használtruha-újrahasznosítás újratöltve

A Retold Recycling célja, hogy jelentősen csökkentse azt a 12 millió tonna textilhulladékot, amelyet az amerikaiak évente termelnek – vallják a cég társalapítói, Alan Yeoh és Amelia Trumble. Yeoh és Trumble azt remélik, hogy ezt a fogyasztók és a befektetők viszonteladás és fenntartható ruházati termékek iránti érdeklődését kihasználva el is fogják érni. Az alapítók nemrégiben az Insidernek elmondták, hogy várakozásaik szerint a viszonteladói ruházati ipar idén tovább fog növekedni, mivel egyre több ember keresi az erőforrások újrahasznosításának és a hulladékcsökkentésnek a módját.

A Retold 14,50 dollárt kér az ügyfelektől egy biológiailag lebomló zsákért, amelyet legfeljebb öt fontnyi nem használt ruhával vagy más textíliával tölthetnek meg. A felhasználók ezután egy előre fizetett címke segítségével visszaküldik az árut a Retoldnak. Onnan a vállalat szétosztja a tárgyakat újrahasznosító partnerei között. Ahogy a fogyasztók egyre tudatosabbá válnak, sokan keresik az alternatív lehetőségeket.

A fogyasztói érdeklődés ellenére a befektetők láttak néhány akadályt: a Retold Recycling költségei problémát jelenthetnek egyes felhasználók számára, különösen mivel az emberek a megnövekedett infláció közepette korlátozzák kiadásaikat. Egy másik befektető megjegyezte, hogy sok ruhát ad el az adományközpontok segítségével. De az én költségem csak egy kis idő – tette hozzá. Miért használnám ezt helyette?

Válaszul Trumble elmondta, hogy a vállalat a többletköltségeket kényelmi tényezőként fogalmazza meg: A felhasználóknak nem kell az adományozási helyszínekre autózniuk, és olyan dolgoktól is megszabadulhatnak, amelyeket egyes helyek nem fogadnak el, például használt alsóneműt.

(Forrás: businessinsider.com)

search icon