Heroes of the Future – A jövő hősei

Heroes of the Future – A jövő hősei
Heroes of the Future – A jövő hősei

A Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expó és Élményprogram a fiatalokat is kalandra hívja. A 8–16 éves korosztály „A jövő hősei” program keretében egy 75–80 perces élményszínház részesei lehetnek, célként kitűzve, hogy a Föld jelenét és jövőjét jobbá tegyék az összefogás erejével.

A Heroes of the Future igazi élőszereplős videójátékra emlékeztet, amelyben az érdeklődők maguk is részeseivé válnak a bő egy órát felölelő vezetett túrának. Az élményprogramot két (fő)szereplő vezeti, akik jövőkutatóként érkeznek 2070-ből a jelenbe. Látványos megoldásokkal, kép-, hang- és fényeffektek segítségével szembesítik a játékosokat azzal, hogy hová jutott, illetve hová juthat bolygónk 50 esztendő múlva.

A két jövőkutató 2070-ből érkezik a jelenbe.

Játék a jövőben

A résztvevőknek a lesújtó statisztikákkal kell felvenni a harcot, amelyben segítségképpen a két jövőkutató számos alternatívát felmutat. A játékosok az induláskor kapott színes karszalagjaikkal javíthatnak a környezet helyzetén, attól függően, hogy éppen melyik ökoszisztémának megfelelő helységben tartózkodnak.

A két jövőkutató folyamatos kapcsolatban áll egy mindenki számára láthatatlan szereplővel, a főnökkel. Az ő utasításai és bölcs gondolatai vezetik a társaságot a Föld megmentésében. Az élményprogram során a jó mellett a rossz figura is feltűnik az influenszer személyében. Mai korunk népszerű „foglalkozása” ráébresztheti a gyermekeket arra, hogy a féligazságok és a valós alapot nélkülöző okoskodások sok esetben bizony félrevezetőek lehetnek. A Heroes of the Future esetében pedig a küldetés sikerességét veszélyeztethetik.

A számos negatív hatásnak „köszönhetően” menet közben a kutatók is elbizonytalanodnak a jövőt illetően, éppúgy, ahogy ez napjainkban is jellemző. Ekkor tűnik fel egy újabb szereplő, a hekker, aki a nehéznek tűnő feladatok megoldására újabb alternatívákat javasol. A szellemi tárházból összegyűjtött sokéves tudása újabb pozitív impulzusokat ad a játékosoknak, akik – ha megfogadják tanácsait – valóban élhetőbbé tehetik a világunkat.

Bolygónk megmentése érdekében a hekker számos megoldást javasol.

A játék vége felé a virtuális tér egészen valósággá válik. A kihívásokon túljutva az élményprogram utolsó momentumaként a gyermekek személyesen is találkozhatnak a főnökkel, akitől fontos és megszívlelendő útravalót kapnak a fenntartható és környezettudatos életmóddal kapcsolatban.

Összességében egy látványos és mai, izgalmas és interaktív, humoros, de egyben elgondolkodtató bő órát tölthetnek a fiatalok a Heroes of the Future élményprogramon, élvezve a szabad döntés jogát, miközben láthatják, mi minden csakis rajtunk múlik.

A jövő hősei mi magunk vagyunk!

Unger Zsolt, a fenntarthatósági élményprogramot megálmodó Unger and Partners tulajdonosa elmondta, hogy a Heroes of the Future-re a szerdai hivatalos megnyitó előtti két napra iskoláscsoportok jelentkezését várták, és akkora volt az érdeklődés, hogy egy nap alatt beteltek a férőhelyek. A jövő hősei élményprogramon összesen 7800 gyermek vesz részt.

„Most rajtatok a világ szeme!”

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke az esemény fővédnökeként ekképpen fogalmaz:

„Miről is szól a fenntartható fejlődés? Az életünkről. A ma élőkről és a jövőben megszületendők életéről, életesélyeiről, életminőségéről.”

Ez az edukációs élményprogram valódi megoldásokat adhat a fiatalok kezébe bolygónk védelmével kapcsolatban. Éljünk vele!

Még nem késő ellátogatni a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expóra és Élményprogramra, amely 2023. szeptember 27. és október 1. között, a Hungexpón várja az érdeklődőket.

További részletek: planetbudapest.hu

Fotók: Bársony Bence

search icon