Idén már egyetemek is részt vesznek az Európai Hulladékcsökkentési Héten
Idén már egyetemek is részt vesznek az Európai Hulladékcsökkentési Héten

A 2009 óta hagyományosan november utolsó hetében megrendezésre kerülő esemény keretében tavaly 30 országban 16 570 akciót szerveztek, ezek közül 411-et hazánkban.

Magyarországon, idén elsőként, egyetemek is részt vesznek majd a programban, ahogy azt Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az esemény sajtótájékoztatóján elmondta. Az államtitkár hozzátette,

Magyarországon az egyetemeken az oktatás-kutatás mellett nagy hangsúlyt helyeznek a fenntarthatóságra, a környezetgazdálkodásra és a környezettudatosságra is, ennek megfelelően már számos egyetemen alakult valamilyen fenntarthatósági vagy környezet innovációs kutató központ.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét missziója, hogy önkéntes akciókon keresztül felhívja az emberek figyelmét a hulladékcsökkentés jelentőségére, és elérje, hogy ne csak a program hetében, hanem egész évben tartsák ezt szem előtt. Ehhez, mindenek előtt a fogyasztási szokásainkon kell érdemben változtatnunk.

A programra bárki (szervezet vagy magánszemély is) jelentkezhet, aki szeretne megvalósítani, egy a hulladékcsökkentésről, újrahasznosításról, vagy újrahasználatról szóló figyelemfelkeltő akciót, és van is rá egy jó ötlete. A regisztráció itt elérhető.

Forrás: energiaoldal.hu/MTI

search icon