Ismét akár 150 ezer forintos támogatást is kaphatunk új elektromos kerékpárra
Ismét akár 150 ezer forintos támogatást is kaphatunk új elektromos kerékpárra

Mától nyolcadik alkalommal van lehetőség jelentkezni az Innovációs és Technológiai Minisztérium elektromobilitást ösztönző pályázatára, amelynek keretében a kormány 1 milliárd forinttal támogatja a lakosság elelektromos bicikli vásárlását. Ezidáig a kormány mintegy több mint 4800 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá csaknem 522 millió forinttal.

A kormány számára a teremtett világ védelme nemcsak egy jelszó, hanem valódi küldetés, ezért is alkottuk meg és hajtjuk végre a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelynek fontos része a közlekedés zöldítése. A tiszta Magyarország érdekében egyebek mellett a környezetkímélő járművek megvásárlásában is támogatjuk a magyar embereket.

fogalmazott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Mikor lehet pályázni? A nyolcadik pályázati időszak július 5-én, azaz ma kezdődik és július 9-én ér véget. Ha valaki lemaradna, lesz még lehetősége havi rendszerességgel pályázatokat benyújtani egészen 2021. október 29-ig, vagy a 1 milliárd forintos keret kimerüléséig.

Kinek szól a pályázat? Magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz, elsősorban munkába járásuk megkönnyítése céljából.

Mekkora a támogatás? A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

Hogyan lehet pályázni? A pályázati dokumentumok a korábbi kiírásokkal azonos módon, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatók be.

Ha még hiányzik az elektromos bicikli a mindennapokból, itt az alkalom!

(ITM)

(fotó: pexels – Snapwire)

search icon