„Jégre tették” a szökevényt a budapesti zsaruk
„Jégre tették” a szökevényt a budapesti zsaruk

A hajnali órákban egy szökevény pingvint fogtak el a rendőrök a Dózsa György úton. A Sanyika névre hallgató madár a gyors helyszíni intézkedésnek köszönhetően hamar és épségben került vissza közeli lakhelyére, a Fővárosi Állat– és Növénykertbe.

Ahogy a BRFK közösségi oldalán olvasható, „a zuglói rendőröket ritkán látott szabálytalan közlekedő fogadta a Dózsa György úton, ahol a járőrautó elé a szabályokra fittyet hányva totyogott ki egy pingvin.”

Nem mindennapi eset!

A meglepett rendőrök és a velük közösen szolgálatot teljesítő zuglói polgárőrök megállították a járműforgalmat, hogy az állatnak ne essen baja, majd óvatosan megfogták és egy takaróba csavarták a madarat.

Az elkóborolt pingvint a járőrök és a polgárőrök épségben előállították lakóhelyére, és átadták a Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozóinak.

– tették hozzá a posztban

A rendőrök bejegyzése alá kommentelt a Fővárosi Állat- és Növénykert. Mint írták, a pingvinek 4-6 hónapos korukban olyan kíváncsivá válnak, hogy igyekeznek minél inkább felfedezni a környezetüket. Így tett Sanyi is, aki valahogy kijutott szabadtéri kifutójából és kitotyogott az Állatkertből.

Sikeres bevetés – Sanyika ma már a pingvinekkel alszik

Az intézmény azt is hozzátette: „annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő kamerákat szereltünk fel a pingvinek kifutójához és folyamatosan szemmel tartjuk a pingvincsapatot.”

Fotók: BRFK Információs Portál

search icon