Jelentősen többe kerül az elektromos autók töltése
Jelentősen többe kerül az elektromos autók töltése

Január 2-től alaposan megváltozik az ország legnagyobb elektromobilitás szolgáltatójának, a Mobilitinek az árképzése. Nem egyszerű áremelésről van szó, mivel a cég hálózatában eddig az azonos teljesítménnyel rendelkező oszlopok az ország bármely részén azonos áron voltak igénybe vehetők, mostantól azonban a töltés indításakor mindig érdemes ellenőrizni a kiválasztott töltő árazását – írja a villanyautosok.hu

A szakportál cikke szerint a bonyolult árazási struktúra oka, hogy az idei energiaválság következtében hatalmas eltérések alakultak ki abban, hogy egy vállalkozás milyen áron kapja az elektromos energiát. A töltőoszlopok jelentős részénél ugyanis nem az elektromobilitás-szolgáltató áll közvetlen szerződésben az energiakereskedővel, hanem a helyszínt biztosító vállalkozás, és az adja tovább az energiát a töltőoszlop felé az általa szerződött áron.

A portál már egy korábbi cikkében foglalkozott az európai áram árképzésével, a piaci mechanizmusok megismerésével pedig az is egyértelművé válik, hogy a közeljövőben csökkenő áramárra számíthatunk. Az, hogy ez mennyire gyorsan jelenik majd meg a töltőszolgáltató árképzésében, az az adott helyszínre kötött szerződés hosszától függ. Ahol egy évre előre szerződtek, ott nem várható áresés, de ahol vállalták a rövidebb szerződéssel a magasabb kockázatot, ott akár már a második negyedévben is csökkenhet az ár, ha a tőzsdei árak lentebb mennek.

(forrás: villanyatosok.hu)

search icon