Jövő héttől jön a húsmentes sült csirke a KFC-ben
Jövő héttől jön a húsmentes sült csirke a KFC-ben

Legalábbis a gyorsétteremlánc több mint 4000 egyesült államokbeli éttermében. Elsőként a húsmentes csirke nuggets-ek árusításába fognak bele, amelyet a Beyond Meat segítségével valósítanak meg.

A Beyond Fried Chicken (kb. a sült csirkén túl) elnevezésű fogás csak korlátozott ideig lesz elérhető, de ha sikeres lesz a bevezetés, elképzelhető, hogy a kínálat állandó részévé válik majd. Mindenesetre, ahogy a KFC vezérigazgatója, Kevin Hochman nyilatkozott, úgy számolnak, hogy a húsmentes sült csirke sikeres lesz.

Ahogy a vox.com-on írják, a KFC-s növényi alapú csirkehús ízben jelentősen eltér a Beyond Meat kiskereskedelmi forgalomban jelenleg is kapható műcsirkéjétől. A gyorséttermi változat, ízesebb, ropogósabb, ami annak is köszönhető, hogy némileg más eljárással készült. Textúrája próbálja a valódi húst imitálni.

Arról, hogy Magyarországon mikor lesz elérhető az új növényi csirkefalatka még nincs hír, de más most is számos haza gyorsétteremben érhetők el növényi alapú hússal készült ételek. Szintén jó hír, hogy a kereskedelemben is egyre több ilyen termékkel lehet találkozni, habár ezek a leggyakrabban még nem tudnak olyan élvezeti értéket nyújtani mint a valódi húsok.

Borítókép: Mike Mozart – flickr.com/jeepersmedia/

search icon