Különleges programokat tartogat a KertAkadémia szakmai napja
Különleges programokat tartogat a KertAkadémia szakmai napja

Az elsősorban kisgazdaságoknak szóló rendezvény célja, szaktanácsot és segítséget nyújtani egy valóban fenntartható és egészséges kert vagy kertgazdaság létrejöttéhez.

A KertAkadémia főszervezője, a Kertportál Magazin immáron 21. éve szolgálja a hobbikertészeket és ez egyfajta olyan elhivatottság, ahol a valódi tudást, a tapasztalatokat tudják átadni a hozzájuk fordulóknak.

Régi nagy álmunk valósul meg a KertAkadémiával, mert azt látjuk, hogy évek óta trend ugyan a kertészkedés, de inkább az értékesítésről és influenszerkedésről szól és nem a valódi tudásátadásról

– vallja a rendezvény megálmodója, V. Topor Erika okleveles kertészmérnök, naturkertész.

A rendezvény fő hangsúlya is inkább a tudásátadás lesz, mint maga hasonló napokból ismert termékajánlók sokasága. Az előadók között szerepel Sipos gazda, Sipos József növényorvos, Fetykó Kinga a Magyar Permakultúra Egyesülettől, Sinka Erika a Zöld Pagony életre hívója vagy Androsovics Petronella a kaposvári Csodáskertem magánarborétum tulajdonosa és a Fenntartható Kertek Magyarországon verseny főszervezője.

Fotó: KertAkadémia

„Arra gondoltunk, hogy interaktívvá tesszük a rendezvényt, hiszen nemcsak egy termelői és kézműves vásár is tartozik hozzá, hogy az ideérkezők megkóstolhassák a finom mustokat, levendulaszörpöket vagy izgalmas mézeket, hanem lesznek a kertészethez köthető programok is. Ilyen többek között Halmos Monika, ismert ehető virágos gasztroblogger előadása, aki ínycsiklandozó kerti finomságokat fog bemutatni, de lesz Talajvizsgálati Pont a Danuba Garden standján, illetve Növényorvosi Pont is, ahol a vendégek által hozott beteg növényeket szaktanácsadók fogják „meggyógyítani” – meséli a rendezvényről V. Topor Erika.

Az egész napos rendezvény különlegessége, hogy a kertgazdaságok látogatása is a belépőjegyhez tartozik. A Gourmet & Delicious Manufaktúra tulajdonosai fenntartható kertjébe és fóliaházaihoz is ki lehet látogatni, ahol szakvezetés mellett maga a tulajdonos mesél a valódi termesztési módokról és bemutatja azokat a bio kísérleteket is, melyeket külön a rendezvény kedvéért állítottak be. Ilyen lesz többek között, a talajjavítás és vízmegkötési módok homoktalajon, vagy a humuszpótlás és Trichoderma gombákkal való növényi immunerősítés. A rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter lesz.

Az esemény programja és a további információk a KertAkadémia weboldalán érhetőek el.

Természeti kincseink ismerete, és védelme a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expón is a kiemelt témák közé tartozott. A rendezvényen a hazai agrárszektor számos neves képviselője vett részt, értékes előadásokat és innovatív megoldásokat prezentálva az érdeklődők számára.

Forrás és fotó: KertAkadémia

search icon