Készülj okosan a fűtési szezonra!
Készülj okosan a fűtési szezonra!

A WWF összeállított egy több mint 30 oldalas füzetecskét arról, hogy milyen praktikákkal csökkenthetjük az energiafogyasztásunkat – beruházások nélkül. A kisokosban ezen felül szóba kerülnek a különböző fűtési módok is: melyiknél mire érdemes odafigyelni, illetve milyen környezeti hatással járnak. Végül pedig a lehetséges beruházásokat, az épületszerkezetek szigetelését és a fűtési rendszerek korszerűsítését is górcső alá veszik.

Mint írják, egy átlagos magyar háztartás kiadásainak 11%-át fordítja az energiaszámlák kiegyenlítésére, de a szegényebb háztartások esetében ez akár jóval magasabb is lehet. Az otthonunkban felhasznált energiának túlnyomó többségét, nagyjából 72%-át fordítjuk fűtésre, így nagyon fontos, hogy mindezt tudatosan tegyük.

A kisokos elsősorban ebben segít különféle tanácsokkal, illetve azoknak is fogodzót nyújt, akik tudnak és hajlandók áldozni olyan korszerüsítésekre melyek az energiafogyasztás csökkentését (pl. jobb hőszigetelés, fejlettebb fűtési rendszer) célozzák.

A „FŰTÉSI KISOKOS – Avagy mi az, amit eddig rosszul csináltam” című kiadvány ingyenesen letölthető a WWF oldaláról, illetve online is lapozgatható alább.

https://issuu.com/wwfmagyarorszag/docs/wr_wwf_futesikisokos_nezo/2
search icon