Közös ügyünk a zöldenergia
Közös ügyünk a zöldenergia

Közös ügyünk a zöldenergia címmel a kormány online kérdezi meg a polgárok véleményét 13 fontos kérdésben a napelemektől a rezsicsökkentésen át az elektromobilitásig.

Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár Facebook oldalára feltöltött videójában kiemelte, hogy a kormány a biztonságos, tiszta és megfizethető ellátás érdekében hosszabb távon is a napenergia és az atomenergia kettősére alapoz. Hozzátette, a paksi atomerőmű jelentősége a nemzeti energiamixben megkérdőjelezhetetlen. Ugyanis a jelenlegi négy blokk a hazai áramtermelés felét, a belföldi fogyasztás több mint harmadát biztosítja.

Az államtitkár arra is rámutatott, hogy a fenntartható atomenergia nélkül nem képzelhető el sikeres zöld átállás sem, ahogy nem érhető el az energiafüggetlenség és nincs rezsicsökkentés sem. Ezért készítik elő a meglévő blokkok üzemidejének meghosszabbítását és ezért építik meg a Paks 2-t. Így jelentős mennyiségű földgáz felhasználása váltható ki, továbbá érdemben is csökkenthető a károsanyag-kibocsátás.

A magyar emberek véleményére ebben a kérdésben is számítunk, ezért kérem, töltse ki Ön is április 15-éig a Zöldenergia konzultáció online kérdőívét

– fogalmazott Steiner Attila a közösségi oldalán, ahol egyúttal jelezte, hogy a kérdőív a Zöldenergia weboldalon érhető el.

A zöldenergiára való átállás a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expón is a kiemelt témák közé tartozott. A rendezvényen a hazai energetikai szektor számos neves képviselője vett részt, értékes előadásokat és innovatív megoldásokat prezentálva az érdeklődők számára.

(Steiner Attila hivatalos facebook oldala)

Fotó: Canva

search icon