Magasabb a fenntartható befektetések hozama?
Magasabb a fenntartható befektetések hozama?

A Block-Builders.net által közzétett Global Investor Study 2020 tanulmány szerint egyre több befektető gondolja úgy, hogy a fenntartható befektetések magasabb hozamot eredményeznek.

  • A tanulmány megállapította, hogy a hozzáértő vagy szakértő befektetők 44%-a gondolja, hogy a fenntartható befektetések hozama egyre növekszik. Az ázsiai és amerikai befektetők különösen lelkesednek a társadalmi és zöld befektetésekért, a német és az európai befektetők azonban le vannak maradva.
  • A tanulmány azt is megállapította, hogy a pénzügyi szakértők 37%-a 2007-ben nem kívánta bevonni portfóliójába a fenntartható környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) befektetéseket, míg 2020-ban mindössze 4,1%-uk utasította el ezeket a konstrukciókat.
  • A felmérés szerint a „fenntartható készletek” iránti keresések 2020-ban 12 hónapos csúcsot a értek el a Google-on. A Google trendpontszám (amely a relatív keresési mennyiséget jelzi) a keresési eredmény alapján elérte a 100-as maximális trendpontszámot.
  • A fenntartható, alapok és részvények formájában megvalósuló befektetések a közelmúlt vezetői között szerepeltek a különböző indexeken.
search icon