Magyar superfood télen, frissen?
Magyar superfood télen, frissen?

Alma népszerűsítő kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány és az ittaSzezon.com online termelői piactér. Céljuk, hogy megmutassák, milyen sokszínű ez a gyümölcs, és népszerűbbé tegyék a hazai alapanyagok fogyasztását.

„Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!” – szól a mondás, amelyben valóban lehet valami, hiszen az almával antioxidánsokat, A-, B- és C vitamint, káliumot, kalciumot, magnéziumot, vasat is adunk a szervezetünknek, mindezt pedig friss gyümölcsből vehetjük magunkhoz akár a tél végén is.

A kampány keretében arra buzdítják az embereket, hogy mutassák meg, osszák meg, hogy melyik a kedven almás receptjük, hogyan szeretik felhasználni ezt a népszerű csemegét. Ezeket az alábbi oldalon gyűjtik a szervezők, később pedig ezek közül többet is közzétesznek majd saját közösségi felületeiken.

(…) amellett, hogy itthon sokféle színben és ízben találjuk, még jót is teszünk vele magunknak; a jelenlegi vírusos időszakban pedig extrán fontos a plusz vitaminbevitel.

– mondta el az ittaSzezon! egyik alapítója, Répássy Zsuzsanna.

A téli, tavasz eleji hónapokban hajlamosak vagyunk az import termékekben keresni a vitamin utánpótlást, és elfeledkezünk az olyan egyszerű, de mégis értékes alapanyagokról, mint az alma, melynek fogyasztásával nem csak a saját egészségünkért tehetünk, de a bolygónak is jót teszünk vele, hiszen az alma helyi és szezonális.

Az alapítvány és az online termelői piactér munkatársai a húsvétig tartó a héjától a magjáig megismertetik az almát az érdeklődőkkel.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon