Már csak egy hét, és itt a Kéktúrázás napja!
Már csak egy hét, és itt a Kéktúrázás napja!

Idén második alkalommal rendezi meg a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) a Kéktúrázás napját, mely az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapja.

Október 9-én magyar természetjáró rekordra készülnek a hazai kéktúrázók, egy nap alatt a teljes Országos Kékkör útvonalát bejárva mintegy 2580 km-t fognak közösen gyalogolni, 143 szakaszra bontva a területet.

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet az MTSZ tematikus oldalán lehet megtenni még egy hétig. Eddig mintegy háromezren regisztráltak már az eseményre.

Ahogy a szervezet közleményében jelezte, egy-egy túracsoportban maximum 50 fő kirándul majd egyszerre az Országos-, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli- és az Alföldi Kéktúra kijelölt túraútvonalán.

A túraesemény honlapján a tematikus és a klasszikus szakaszokra is lehet még jelentkezni. Bár a fő-, és nagyváros közeli szakaszok már megteltek, az alföldi és a dél-dunántúli túrákon még vannak szabad helyek.

Az ingyenes túranappal a szervezők elsősorban a kéktúrázásra, az ennek szó szerint teret adó Országos Kékkörre és a természetjárásra, mint az egyik legegészségesebb szabadidő eltöltésre kívánják felhívni a figyelmet – írják az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

search icon